A gazpacho egy klasszikus spanyol, andalúziai eredetű hideg zöldségleves, mely tökéletes a nyári hőségben. Paradicsom, paprika, uborka, fokhagyma és olívaolaj frissítő keveréke, mely könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető. Gluténmentes, vegán, laktózmentes.
A paradicsomokat vágd nagyobb darabokra. A paprikát magozd ki, az uborkát hámozd meg, a vöröshagymát és fokhagymát pucold meg.
Az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) helyezd turmixgépbe vagy botmixerrel dolgozd össze, amíg sima állagú nem lesz. Ha szeretnéd sűríteni, adhatsz hozzá beáztatott kenyérbelet.
Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, ecetet, és még egyszer keverd át.
Fedd le, és hűtsd legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Hidegen tálald, apróra vágott uborkával, paprikával és pár csepp olívaolajjal díszítve.