Válassza az Oldal lehetőséget

Gazpacho – hideg andalúz zöldségleves

Gazpacho – hideg andalúz zöldségleves

Teljes Idő: 2 óra 15 perc Nehézség: Kezdő
Ugrás a receptre Recept nyomtatás
0 Hozzáadás a kedvencekhez
pinit

Gazpacho – hideg andalúz zöldségleves

A gazpacho egy klasszikus spanyol, andalúziai eredetű hideg zöldségleves, mely tökéletes a nyári hőségben. Paradicsom, paprika, uborka, fokhagyma és olívaolaj frissítő keveréke, mely könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető. Gluténmentes, vegán, laktózmentes.

Pin recept
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Előkészítési idő 15 perc Pihentetési idő 2 óra Teljes Idő 2 óra 15 perc Nehézség: Kezdő Legjobb évszak: Nyár

Hozzávalók

Főzési mód Letiltva

Előkészítés:

Előkészítés:

  1. Előkészítés

    A paradicsomokat vágd nagyobb darabokra. A paprikát magozd ki, az uborkát hámozd meg, a vöröshagymát és fokhagymát pucold meg.

Turmixolás

  1. Turmixolás

    Az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) helyezd turmixgépbe vagy botmixerrel dolgozd össze, amíg sima állagú nem lesz. Ha szeretnéd sűríteni, adhatsz hozzá beáztatott kenyérbelet.

Fűszerezés:

  1. Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, ecetet, és még egyszer keverd át.

Hűtés

  1. Fedd le, és hűtsd legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

  1. Hidegen tálald, apróra vágott uborkával, paprikával és pár csepp olívaolajjal díszítve.

Kulcsszavak: gazpacho, hideg leves, nyári leves, spanyol étel, vegán leves, gyors recept
Recept értékelése
Értékeld ezt a receptet!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése

Add a question

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük