
Gazpacho – hideg andalúz zöldségleves
A gazpacho egy klasszikus spanyol, andalúziai eredetű hideg zöldségleves, mely tökéletes a nyári hőségben. Paradicsom, paprika, uborka, fokhagyma és olívaolaj frissítő keveréke, mely könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető. Gluténmentes, vegán, laktózmentes.

Hozzávalók
Előkészítés:
Előkészítés:
-
Előkészítés
A paradicsomokat vágd nagyobb darabokra. A paprikát magozd ki, az uborkát hámozd meg, a vöröshagymát és fokhagymát pucold meg.
Turmixolás
-
Turmixolás
Az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) helyezd turmixgépbe vagy botmixerrel dolgozd össze, amíg sima állagú nem lesz. Ha szeretnéd sűríteni, adhatsz hozzá beáztatott kenyérbelet.
Fűszerezés:
-
Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, ecetet, és még egyszer keverd át.
Hűtés
-
Fedd le, és hűtsd legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás
-
Hidegen tálald, apróra vágott uborkával, paprikával és pár csepp olívaolajjal díszítve.