Tiramisu recept
Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját két tiszta tálba.
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, amíg világos és krémes lesz (kb. 3-5 perc kézi vagy gépi habverővel).
Fokozatosan keverd bele a mascarpone sajtot a tojássárgájás cukros keverékbe, simára dolgozva.
Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjéket.
A tojásfehérjehabot óvatosan, kanalanként forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapj.
Keverd össze az erős hideg eszpresszót a rummal vagy marsalával (ha használsz).
Röviden mártogasd bele a babapiskótákat a kávés keverékbe (ne áztasd túl, csak gyorsan), majd helyezd őket egymás mellé egy tál aljába.
Terítsd el a babapiskótákon a mascarponés krém felét.
Újabb rétegként helyezz rá ismét babapiskótákat, melyeket kávéba mártottál.
Végül kend rá a krém másik felét is.
Takard le a tiramisut fóliával, és tedd hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Szitáld meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.