Tiramisu
Tiramisu recept
Hozzávalók
Elkészítés
-
Tojás szétválasztása:
Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját két tiszta tálba.
-
Sárgájás krém készítése:
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, amíg világos és krémes lesz (kb. 3-5 perc kézi vagy gépi habverővel).
-
Mascarpone hozzáadása:
-
Fokozatosan keverd bele a mascarpone sajtot a tojássárgájás cukros keverékbe, simára dolgozva.
-
-
Tojásfehérje felverése:
Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjéket.
-
Hab óvatos beleforgatása:
A tojásfehérjehabot óvatosan, kanalanként forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapj.
-
Kávé előkészítése:
Keverd össze az erős hideg eszpresszót a rummal vagy marsalával (ha használsz).
-
Babapiskóta mártogatása:
Röviden mártogasd bele a babapiskótákat a kávés keverékbe (ne áztasd túl, csak gyorsan), majd helyezd őket egymás mellé egy tál aljába.
-
Rétegezés:
-
Terítsd el a babapiskótákon a mascarponés krém felét.
-
Újabb rétegként helyezz rá ismét babapiskótákat, melyeket kávéba mártottál.
-
Végül kend rá a krém másik felét is.
-
-
Hűtés:
Takard le a tiramisut fóliával, és tedd hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy az ízek összeérjenek.
-
Tálalás előtt:
Szitáld meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.