Válassza az Oldal lehetőséget

Tiramisu

Teljes Idő: 30 perc Nehézség: Kezdő
Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu recept

Előkészítési idő 30 perc Teljes Idő 30 perc Nehézség: Kezdő Kalóriák: 430 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tojás szétválasztása:

    Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját két tiszta tálba.

  1. Sárgájás krém készítése:

    A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, amíg világos és krémes lesz (kb. 3-5 perc kézi vagy gépi habverővel).

  1. Mascarpone hozzáadása:
    • Fokozatosan keverd bele a mascarpone sajtot a tojássárgájás cukros keverékbe, simára dolgozva.

    •  
  1. Tojásfehérje felverése:

    Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjéket.

  1. Hab óvatos beleforgatása:

    A tojásfehérjehabot óvatosan, kanalanként forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapj.

  1. Kávé előkészítése:

    Keverd össze az erős hideg eszpresszót a rummal vagy marsalával (ha használsz).

  1. Babapiskóta mártogatása:

    Röviden mártogasd bele a babapiskótákat a kávés keverékbe (ne áztasd túl, csak gyorsan), majd helyezd őket egymás mellé egy tál aljába.

  1. Rétegezés:
    • Terítsd el a babapiskótákon a mascarponés krém felét.

    • Újabb rétegként helyezz rá ismét babapiskótákat, melyeket kávéba mártottál.

    • Végül kend rá a krém másik felét is.

  1. Hűtés:

    Takard le a tiramisut fóliával, és tedd hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy az ízek összeérjenek.

  1. Tálalás előtt:

    Szitáld meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.

Kulcsszavak: Tiramisu, recept, olasz
Receptkártya készítője WP Delicious

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük