1 érett mangó

200 ml tej (vagy növényi tej, például mandula- vagy kókusztej)

100 g natúr joghurt (vagy görög joghurt)

1 evőkanál méz (opcionális, ha édesebben szereted)

3-4 jégkocka (ha hidegebben szeretnéd)

1 teáskanál friss citromlé (opcionális, a friss ízért)

Elkészítés:

  1. Mangó előkészítése:
    • A mangót hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Ha nem tudsz friss mangót beszerezni, akkor fagyasztott mangóval is készítheted, amit először kiolvaszthatsz, vagy akár anélkül is használhatod.
  2. A turmix elkészítése:
    • Tedd a mangó darabokat a turmixgépbe.
    • Add hozzá a joghurtot és a tejet. Ha növényi tejet használsz, az is tökéletes, és extra ízt adhat.
    • Ha szereted édesebben, tegyél hozzá egy evőkanál mézet.
    • Ha szeretnél egy kis frissítő ízt, adj hozzá egy teáskanál citromlevet.
    • Tedd bele a jégkockákat, ha hidegebb turmixot szeretnél.
  3. Turmixolás:
  4. Zárd le a turmixgépet, és keverd simára a hozzávalókat. Turmixold addig, amíg a mangó és a többi hozzávaló teljesen összekeveredik, és krémes állagot kapsz.
  5. Tálalás:
    • Öntsd a kész mangós turmixot poharakba. Ha szeretnéd, díszítheted egy szelet mangóval vagy egy mentaágacskával a tetejét.
  6. Fogyasztás:
  7. Tálald azonnal, és élvezd a frissítő, tápláló mangós turmixot!