1. Espresso – Az olasz alapdarab



3. Americano – A lágyabb ízek kedvelőinek

4. Cappuccino – A habos klasszikus

cappuccino az egyik legismertebb és legkedveltebb kávéital világszerte. Egyharmad espresso, egyharmad gőzölt tej, és egyharmad tejhab alkotja. Reggeli mellé, croissant-tal tökéletes választás.

Tipp: Szórd meg egy kis fahéjjal vagy kakaóporral a tetejét!


5. Latte – Tejes, krémes, selymes

Az espresso macchiato ellentéte a latte (teljes nevén: café latte), amely sokkal több tejet tartalmaz. Egy adag eszpresszóhoz körülbelül háromszor annyi meleg tejet adnak, majd egy vékony réteg tejhabbal koronázzák. Ez egy lágyabb, hosszabb ital, tökéletes délutáni kényeztetés.


6. Flat White – Az ausztrál kedvenc

Az ausztrál és új-zélandi kávékultúrából eredő flat white hasonlít a latte-hoz, de több benne az espresso és vékonyabb, mikrobuborékos tejhabbal készül. Erőteljesebb ízű, mégis selymes textúrájú ital.

7. Macchiato – Egy csepp tej csoda

macchiato szó jelentése: „foltos” – vagyis egy espresso „foltosítva” egy kevés tejhabbal. Két fő típusa van: az espresso macchiato (kevés tej az espressón), és a latte macchiato (tej, amelyet egy kis espressóval „foltoznak meg”).


8. Mocha – A kávé és a csokoládé találkozása

mocha azoknak való, akik nem tudnak választani a csokoládé és a kávé között. Espresso, gőzölt tej és forró csokoládé kombinációja, gyakran tejszínhabbal és kakaóreszelékkel a tetején.


9. Cold Brew – A hidegen áztatott trend

cold brew az utóbbi évek egyik legnagyobb trendje: durvára őrölt kávét 12–24 órán át hideg vízben áztatnak, majd leszűrnek. Az eredmény egy sima, alacsonyabb savtartalmú, hűsítő ital, amely jéggel az igazi.

10. Affogato – A desszert és a kávé házassága

Kávékultúrák – egyedi szokások világszerte

  • Török kávé: sűrű, zaccos, édesített – már-már szertartás.
  • Bécsi kávé: tejszínhabbal tálalt hosszú kávé.
  • Francia presszó: nagy bögrében, friss baguette-tel.