Elkészítés:
Palacsintatészta elkészítése:
A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, tejet, tojásokat, cukrot, sót és vaníliás cukrot egy tálban. Ha túl sűrű lenne a tészta, adj hozzá egy kis tejet, hogy sima, folyékony masszát kapj.
Hagyd állni a tésztát kb. 15-20 percig, hogy a liszt jól beszívja a nedvességet.
Töltelék elkészítése:
Egy kisebb tálban keverd össze a darált diót, porcukrot és mézet. Ha szükséges, adj hozzá egy kis tejet, hogy a töltelék kenhető, de nem túl folyós legyen.
Palacsinták sütése:
Egy serpenyőt hevíts fel, és vajat vagy olajat tegyél bele. A tésztát egy merőkanállal öntsd a serpenyőbe, és gyors mozdulatokkal egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.
Sütés közben figyeld, hogy a széle ne kezdjen el hólyagosodni, és amikor aranybarna lesz, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd készre.
Ismételd meg a folyamatot a többi palacsintával.
Palacsinták töltése:
Miután minden palacsinta megsült, egyenként tedd őket egy tányérra. Minden egyes palacsinta közepére tegyél egy kis diós tölteléket, és óvatosan hajtsd félbe, vagy akár fel is tekerheted őket, mint egy tekercset.
Tálalás:
A kész palacsintákat porciózd ki, és ha szeretnéd, szórj rá egy kis porcukrot vagy egy kanál mézet a tetejére. Friss tejszínhabbal vagy lekvárral is tálalhatod.
Tipp:
A töltelékhez bátran adhatunk egy kis csokoládét is, ha édesebbre vágyunk!
A palacsinta tésztájába lehet egy pici kakaóport is keverni, hogy csokoládé ízű legyen.
Diós palacsinta
